Verken de pracht van het Tarangire National Park in Tanzania

Olifanten in trangire 2
Olifanten in trangire 2

Het Tarangire National Park, gelegen in het noorden van Tanzania, is een juweel van de Afrikaanse wildernis. Met zijn uitgestrekte savannes, majestueuze baobabbomen en overvloedige fauna, biedt dit park een onvergetelijke safari-ervaring voor onze Zanzibar Getaways gasten.

De natuurlijke schoonheid

Het Tarangire National Park staat bekend om zijn adembenemende landschappen, die variëren van glooiende graslanden tot dicht beboste gebieden. Het park wordt doorkruist door de Tarangire-rivier, een levensader die een constante bron van water biedt, vooral tijdens de droge maanden, waardoor het een magneet wordt voor wilde dieren.

Januari - Maart: Kalvingseizoen

Het park herbergt een overvloed aan wilde dieren, waaronder grote kuddes olifanten, giraffen, zebra’s, impala’s, wrattenzwijnen en wildebeesten.

Het is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan roofdieren, zoals leeuwen, luipaarden, hyena’s en cheeta’s.

Bovendien staat Tarangire bekend om zijn rijke vogelleven, met meer dan 550 vogelsoorten die in het park zijn gespot, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers.

genieten van uitzicht tijdens de lunch in tarangire

Baobab wonderland

Een van de meest iconische kenmerken voor ons in het park hier zijn de majestueuze baobabbomen die de horizon domineren. Deze eeuwenoude bomen, met hun dikke stammen en karakteristieke silhouetten, bieden niet alleen schaduw voor vermoeide reizigers en dieren, maar dienen ook als fotogenieke achtergrond voor onvergetelijke Safari-momenten.

Safari-ervaring

giraffe spotten tijdens safari

Jou bezoek aan het Tarangire National Park belooft een opwindende en avontuurlijke Safari-ervaring.

Tijdens een Game-Drive kun je getuige zijn van de dramatische jachtscènes tussen roofdier en prooi.

Aanschouw de serene schoonheid van grazende kuddes op de uitgestrekte vlaktes en ervaar de opwinding tijdens het spotten van zeldzame en iconische dieren in het wild in hun natuurlijke habitat.

Duurzaam toerisme

Het Tarangire National Park is toegewijd aan het behoud van zijn natuurlijke schoonheid en ecologische diversiteit. Je word aangemoedigd om de parkregels te volgen en het milieu te respecteren door afvalvermindering en verantwoordelijk gedrag tijdens Safari’s. Bovendien ondersteunt het park lokale gemeenschappen door werkgelegenheid te bieden en programma’s op te zetten voor natuurbehoud en gemeenschapsontwikkeling.

Het Tarangire National Park is een verborgen parel in Tanzania die wacht om ontdekt te worden door jou als avontuurlijke reiziger en natuurliefhebber. Met zijn spectaculaire landschappen, diverse fauna en mogelijkheden voor onvergetelijke Safari-ervaringen, belooft een bezoek aan dit park herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Dus pak je verrekijker en camera in en laat je betoveren door de pracht van het Tarangire National Park tijdens je volgende Safari-avontuur in Tanzania.

Meest gestelde vragen

Tarangire National Park staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen, met name tijdens het droge seizoen wanneer de Tarangire-rivier een cruciale levensader wordt voor wilde dieren. Het park herbergt ook een van de grootste olifantenpopulaties van Tanzania en is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder leeuwen, luipaarden, giraffen, zebra’s, buffels en diverse vogelsoorten.

De rit van Mto Wa Mbu naar Tarangire National Park duurt over het algemeen ongeveer 1,5 uur, afhankelijk van de verkeers- en wegomstandigheden. De afstand tussen Mto Wa Mbu en de ingang van Tarangire National Park is ongeveer 60-70 kilometer.

 • Tijdens de rit kun je genieten van het landschap dat verandert van dorre vlaktes naar de groene omgeving van het nationale park. Je zult waarschijnlijk ook langs lokale dorpen en boerderijen komen, wat een glimp geeft van het dagelijkse leven in het platteland van Tanzania.
 • Het is belangrijk om op te merken dat een deel van de weg naar Tarangire National Park onverhard en hobbelig kan zijn, vooral tijdens het regenseizoen. Het is daarom raadzaam om een voertuig met vierwielaandrijving te gebruiken voor een comfortabelere rit, vooral als je van plan bent om zelf te rijden.
 • Zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt voor onderweg, aangezien er beperkte voorzieningen zijn langs de route.

De beste tijd om Tarangire te bezoeken van juni tot oktober, wanneer de dieren zich verzamelen rond de Tarangire-rivier en gemakkelijker te spotten zijn. Tijdens het regenseizoen, wordt het landschap groener en weelderiger, maar kunnen de dieren meer verspreid zijn.

Informatie

 • Gelegen in het noorden van Tanzania, in de Manyara-regio. Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer 2.850 vierkante kilometer.
 • Het park staat bekend om zijn gevarieerde landschap, met uitgestrekte savannes, rivieren, moerassen en acaciabossen.
 • Het park herbergt meer dan 550 vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers, vooral tijdens het regenseizoen wanneer migrerende vogels het gebied bezoeken.
 • Van juli tot oktober, migreren grote kuddes dieren naar Tarangire, wat resulteert in indrukwekkende wildlife-concentraties rondom de rivier de Tarangire.
 • Bezoekers kunnen genieten van Game-Drives, wandelsafari’s en picknicken in aangewezen gebieden. Sommige lodges en kampen bieden ook nachtgame drives aan.
 • Tarangire National Park is goed bereikbaar vanuit Arusha, de toegangspoort tot de noordelijke wildparken van Tanzania. Het park kan worden bezocht als onderdeel van een safari-route die ook andere nabijgelegen parken zoals Serengeti en Ngorongoro omvat.

Meer dan 100+ verschillende dieren:

 • Leeuwen
 • Luipaarden
 • Giraffen
 • Zebra’s
 • Buffels
 • Gnoes
 • Impala’s
 1.