Onze dolfijnenexcursie:
Kizimkazi Dolphin Tour

Onderwater Kizimkazi dolfijnen spotten

Zanzibar staat bekend om zijn ongerepte stranden, kristalheldere wateren en diverse mariene leven. Een van de meest geliefde activiteiten die bezoekers naar dit paradijs trekt, is de dolfijnenexcursie in Kizimkazi.

Gelegen aan de zuidkust van Zanzibar, biedt Kizimkazi een schitterende omgeving waar jullie de kans krijgen om wilde dolfijnen in hun natuurlijke habitat te zien. Deze excursie belooft een onvergetelijk avontuur vol spanning en verwondering.

Het dorpje: Kizimkazi

Kizimkazi, een schilderachtig dorpje omgeven door weelderige vegetatie en turquoise wateren, is een van de beste locaties ter wereld om dolfijnen te spotten. De excursie begint meestal vroeg in de ochtend, wanneer de dolfijnen actief zijn en dichter bij de kustlijn zwemmen. Je wordt meegenomen op een boottocht door de glinsterende wateren van de Indische Oceaan, op zoek naar speelse scholen dolfijnen.

Terwijl je op het dek van de boot staat, voel je de opwinding en anticipatie toenemen terwijl de zon langzaam opkomt en de horizon begint te kleuren met warme tinten oranje en roze. Het geluid van de kabbelende golven en het ruisen van de wind creëren een rustgevende sfeer terwijl je je overgeeft aan de schoonheid van de natuur om je heen.

Plotseling, verschijnen de eerste dolfijnen, hun elegante lichamen die gracieus door het water glijden. Met hun kenmerkende fluitsignalen en nieuwsgierige ogen, lijken ze net zo geïnteresseerd in jou als jij in hen. Het is een magisch moment dat je hart doet zwellen van vreugde en verwondering.

De boot vaart verder, maar de ontmoetingen met de dolfijnen blijven komen, elk moment even opwindend als het vorige. Sommige dolfijnen zwemmen vlak langs de boot, waardoor je deze bijna kunt aanraken, terwijl anderen in de verte dansen in de golven. Het is een spektakel dat je niet snel zult vergeten en een ervaring die je ziel zal voeden met vreugde en dankbaarheid.

Naast het spotten van dolfijnen, biedt de excursie vaak ook de mogelijkheid om te snorkelen tussen de dolfijnen als hier de omstandigheden naar zijn. Hier kun je je onderdompelen in een betoverende onderwaterwereld samen met de dolfijnen die passeren.

Aan het einde van de excursie keer je terug naar de kust van Kizimkazi, waar je wordt begroet door de warme glimlach van de lokale bevolking.

Meest gestelde vragen

De beste tijd om dolfijnen te spotten in Kizimkazi is tijdens het droge seizoen, van juni tot oktober, wanneer de weersomstandigheden ideaal zijn en de dolfijnen vaak actiever zijn.

Vanaf onze accomodaties in Paje is het ongeveer 30 minuten met de taxi naar de opstapplek.

In de vroege ochtend verblijven de grootste groepen dolfijnen aan de kustlijn. Hoe later op de dag, des te verder de dolfijnen van de kustlijn af zullen geraken.

Vandaar dat het beste, de vroege ochtend is. Denk hierbij aan een pick-up rond 05:30 á 06:00 uur. Tot aan 08:00 uur is er een grote kans om de dolfijnen te spotten. Vanaf 08:00 uur zal er verder de zee op gevaren moeten worden om ze nog in grote getalen te spotten. Wij raden daarom de vroege ochtend aan.

Het wordt aanbevolen om zonnebrandcrème, een hoed of pet, zwemkleding, een handdoek en een waterdichte camera mee te nemen voor de excursie.

Ja, dolfijnenexcursies zijn over het algemeen geschikt voor kinderen, maar zorg ervoor dat ze comfortabel zijn op de boot en dat zij onder toezicht staan van een volwassene tijdens de excursie.