Ontdek de betoverende Ngorongoro Krater

Play Video

De geografie en geschiedenis

Ontstaan uit de uitbarsting van een gigantische vulkaan ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden, heeft de Ngorongoro Krater zich gevormd tot een natuurlijk amfitheater met een diameter van ongeveer 20 kilometer en een diepte van meer dan 600 meter. De kraterrand biedt een panoramisch uitzicht dat de zintuigen prikkelt en de ziel voedt. Oorspronkelijk bewoond door de Masai, is de krater nu een beschermd gebied dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, waardoor het een van de meest waardevolle schatten van Tanzania is geworden.

De flora en fauna

De biodiversiteit van de Ngorongoro Krater is ronduit verbluffend. Het is de thuisbasis van een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder de Big Five (leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn), evenals talloze andere soorten zoals zebra’s, gnoes, nijlpaarden, giraffen en verschillende antilopensoorten. De krater herbergt ook meer dan 400 vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers.

De weelderige vegetatie van de krater biedt een voedingsrijke habitat voor deze dieren, met graslanden, moerassen, bossen en meren die elk een unieke ecologische niche creëren. Het observeren van de interactie tussen roofdieren en prooien in deze natuurlijke omgeving is een ervaring die jou voor altijd zal bijblijven.

mede-eigenaar in de jeep tijdens een safari met uitzicht op tarangire national park

Onze ervaring

Een bezoek aan de Ngorongoro Krater is een reis naar het hart van de Afrikaanse wildernis. Onze gidsen met uitgebreide kennis van het gebied begeleid jou op een spannende Safari door de krater, waar jij de kans krijgt om enkele van ’s werelds meest iconische dieren in het wild te zien in hun natuurlijke habitat. De krater biedt ook mogelijkheden voor wandelen en picknicken, waardoor je de gelegenheid krijgt om te genieten van de rust en schoonheid van deze betoverende omgeving.

Duurzaam Toerisme

Als een beschermd gebied is duurzaam toerisme van grootste belang in de Ngorongoro Krater. Je word aangemoedigd om de natuurlijke omgeving te respecteren en de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Dit omvat het handhaven van een minimale afstand tot dieren, het vermijden van afval en het ondersteunen van lokale initiatieven die de natuur en de lokale gemeenschappen beschermen.

De Ngorongoro Krater is een schatkamer van biodiversiteit en natuurlijke schoonheid die de verbeelding van reizigers over de hele wereld blijft boeien. Met zijn adembenemende landschappen, overvloedige flora en fauna en rijke geschiedenis is het een bestemming die elke natuurliefhebber zou moeten ervaren. Het bezoek aan deze betoverende plek in Tanzania belooft herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de wonderen van de Ngorongoro Krater en laat je betoveren door de magie van de Afrikaanse wildernis.

groepsfoto bij de Ngorongoro krater

Meest gestelde vragen

De Ngorongoro-krater is een enorme ingestorte vulkaankrater in het noorden van Tanzania, gelegen in het Ngorongoro Conservation Area. Het staat bekend als één van de meest spectaculaire natuurlijke wonderen ter wereld vanwege zijn buitengewone landschappen, ongelooflijke biodiversiteit en de dichtheid van wilde dieren, waaronder de beroemde “Big Five”.

De Ngorongoro-krater ligt op 1,5 uur rijden van de Migombani Campsite.

Vaak lukt dit sneller, echter is dit afhankelijk van de drukte op de wegen.

Tijdens de rit van de Campsite naar de krater, rijdt je door Karatu. Dit is één van de drukker bevolkte gebieden in de regio. Hier tref je mooie bergen, eindeloze uitzichten en krijg je een goede indruk over het leven hier ter plekke. De lokale bevolking die zorgt voor de authentieke Afrikaanse sfeer en onze gids met uitleg over het gebied, zorgen voor een indrukwekkende rit.

De Ngorongoro-krater kan het hele jaar door worden bezocht, maar de beste tijd om wilde dieren te spotten is tijdens het droge seizoen (juni tot september). Tijdens deze periode is de vegetatie minder dicht, waardoor het gemakkelijker is om dieren te zien die zich rond de waterpoelen verzamelen. Het regenseizoen (maart tot mei) kan de wegen modderig maken en het zicht belemmeren, maar het landschap is dan wel prachtig groen.

Informatie

 • Een enorme caldera in Tanzania, Afrika.
 • Diameter van ongeveer 19 km, oppervlakte van 264 km².
 • Thuisbasis van de “Big Five” en diverse andere wilde dieren.
 • UNESCO-werelderfgoed en onderdeel van Ngorongoro Conservation Area.
 • Populaire toeristische bestemming voor safaritochten.

Meer dan 100+ verschillende dieren:

 • Neushoorns
 • Olifanten
 • Leeuwen
 • Zebra’s
 • Buffels
 • Gnoes
 • Jakhalzen
 • Gazelles