Serengeti Light

16 dagen (Safari Tanzania + Zanzibar)

een giraffe met het landschap van serengeti op de achtergrond

Onze 16 daagse reis naar Tanzania en Zanzibar. Vlieg naar Tanzania om te starten met de reis van je leven en sluit deze af op Zanzibar. Een mix van een onvergetelijke safari en ultiem genieten op de mooiste stranden van dit droomeiland.

Verblijf negen nachten op het vaste land met safari’s, mooie natuur en overheerlijk eten. Sluit de reis af met zes nachten op Zanzibar, in een tropische omgeving, helderblauw water, tussen de palmbomen. Deze reis is als één van de beste uit onze klanten ervaringen gekomen, wanneer je zowel het vaste land als het eiland wilt ervaren.

PRIJS OP AANVRAAG

Reisoverzicht

Dag 1: Aankomst in Kilimanjaro
Dag 2: Rustdag Arusha
Dag 3: Privé safari Tarangire National Park
Dag 4: Mto Wa Mbu verkennen
Dag 5: Groepssafari naar Serengeti
Dag 6: Gamedrive Serengeti en vertrek naar Ngorongoro regio
Dag 7: Gamedrive Ngorongoro Krater 
Dag 8: Ontspanning
Dag 9: Warmwaterbron en de Materuni-waterval
Dag 10: Vlucht naar Zanzibar
Dag 11 t/m 16: Zanzibar
Dag 16: Vertrek vanuit Zanzibar naar Mainland

Accommodaties

Jouw accommodatie op Safari

Migombani Camp

Migombani Camp ligt in Mto Wa Mbu en biedt uitzicht op Lake Manyara. De Campsite heeft een restaurant, een 24-uursreceptie met bar en een fantastische infinity pool. Daarnaast biedt men gratis WiFi. Je overnacht in een kampeertent en er is tegen een meerprijs een upgrade mogelijk om te slapen in een luxere tent of in een lodge.

Jouw accommodatie op Zanzibar

Hakuna Matata Boutique (Paje)

Hakuna Matata Boutique ligt op een paar minuten lopen van Paje Beach. De Boutique is in het bezit van een tuin met terras en buitenzwembad, waar een hapje of verkoelend drankje genuttigd kan worden vanuit het kleine restaurant of de bar. De kamers van de accommodatie bezitten allemaal airconditioning, gratis WiFi, een eigen badkamer met douche, een eigen patio met zithoek waarbij men van het uitzicht op het zwembad kan genieten. Daarnaast voorziet Hakuna Matata Boutique in fietsverhuur.

Stellen kunnen met name de locatie van Hakuna Matata Boutique waarderen, ze gaven de accommodatie een score van 9,2 voor een reis voor 2. Hakuna Matata Boutique wordt wederom gerund door onze Nederlandse partner Marieke en Sara.

Dagplanning

Vandaag arriveren jullie in Tanzania op Kilimanjaro Airport, waarbij jullie worden opgewacht door een medewerker en naar het hotel worden gebracht.
Accommodatie: Tulia Hotel in Arusha o.b.v. logies en ontbijt

Een relax dag om bij te komen van de reis en jullie klaar te maken voor het programma de komende dagen. Accommodatie: Tulia Hotel o.b.v. logies en ontbijt

Vandaag gaan jullie op zoek naar wildlife door middel van een gamedrive in Tarangire National Park. Het park dat bekend staat om de vele olifanten en de Baobab bomen. Accommodatie: Campsite Migombani o.b.v. Full Board

Op pad in Mto Wa Mbu!
Activiteiten: fietstocht, boerderijtour, dorpstour en een bezoek aan een lokale brouwerij. Accommodatie: Campsite Migombani o.b.v. Full Board

Maak jullie klaar voor een onvergetelijke dag in de Serengeti! Hoeveel dieren van de Big 5 spotten jullie?
Accommodatie: Seronera Campsite o.b.v. Full board

Jullie beginnen de dag wederom met een gamedrive door de Serengeti en vertrekken vervolgens naar de Ngorongoro regio.
Accommodatie: Simba Campsite o.b.v. Full board

Vandaag staat er een gamedrive in de grootste vulkaankegel ter wereld op de planning, waar bijna alle grote Afrikaanse dieren voorkomen. Vervolgens rijden jullie terug naar Arusha.
Accommodatie: Tulia Hotel o.b.v. logies en ontbijt

Play Video

Vandaag een dag om na te genieten van de afgelopen safari dagen. Jullie maken een stadstour door Arusha en bezoeken een lokale markt.
Accommodatie: Tulia Hotel o.b.v. logies en ontbijt

Trek de wandelschoenen maar aan want vandaag  staat er een hike naar de Materuni waterval op de planning. Vervolgens kunnen jullie een duik nemen bij de hotspring in Moshi.
Accommodatie: Honey Badger Lodge in Moshi o.b.v. logies en ontbijt

Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht kan een stadstour in Moshi geregeld worden als hier eventueel behoefte aan is. Vandaag vliegen jullie naar Zanzibar! Bij aankomst op het vliegveld worden jullie opgewacht door een medewerker en naar jullie accommodatie gebracht.
Accommodatie: Hakuna Matata Boutique o.b.v. logies en ontbijt

De komende 5 dagen staan volop in het teken van genieten en relaxen op het mooie eiland Zanzibar. Wakker worden met een fresh juice, een lekker ontbijt en vervolgens van de mooie stranden genieten onder het genot van een kokosnoot. Tijdens jullie verblijf op Zanzibar ga je ook op excursie: de Safari Blue tour: met een Dhow boot naar een zandbank, inclusief een seafood lunch en mooie snorkel mogelijkheden.

Mocht er interesse zijn in meerdere excursies, is dit zeker mogelijk. Wij hebben iemand ter plekke aanwezig, die de beste excursies over het hele eiland kan verzorgen.

Accommodatie: Hakuna Matata Boutique o.b.v. logies en ontbijt

Naargelang de vluchttijd, worden jullie door een medewerker op tijd naar het vliegveld gebracht voor de terugreis.

Meest gestelde vragen

Het park heeft een oppervlakte van 14.763 km2 en is het grootste nationale park van Tanzania. Naast het landschap, is de Serengeti ook bekend vanwege de grote concentratie aan dieren en de beroemde great migration (Grote Trek) welke hier plaatsvindt.

De Serengeti staat bekent om zijn grote hoeveelheden en diverse wilden diersoorten. Waaronder de Big Five: neushorens, leeuwen, olifanten, buffels en luipaarden. Daarnaast vind je veel andere iconische diersoorten zoals zebra’s, giraffen, cheeta’s of krokodillen.

De beste tijd om wilde dieren te zien in de Serengeti is de periode in het droogseizoen. Namelijk van juni t/m oktober en van december t/m februari. Doordat de vegetatie in deze periodes dunner is kun je de dieren makkelijk zien en verzamelen zij veelal rondom waterbronnen.

PRIJS OP AANVRAAG

Boekingsdata

Inclusief

Exclusief