Reisvoorstel:
Marc & Sanne

Tanzania & Zanzibar 11 dagen

een beeldvullende foto van de ngorongoro krater met verschillende dieren

Activiteiten

Activiteiten Zanzibar

Schildpaddengrot
Kizimkazi Dolphin Tour

Safariparken

Overige activiteiten

Materuni waterval
Hotsprings Moshi

Reisoverzicht

Dag 1: Aankomst op Zanzibar Airport
Dag 2 t/m 6: Zanzibar (+ Kizimkazi Dolphin tour en Schildpaddengrot)
Dag 7: Aankomst op Kilimanjaro Airport Tanzania
Dag 8: Bezoek Tarangire – Gamedrive
Dag 9: Bezoek Ngorongoro-krater – Gamedrive
Dag 10: Bezoek Materuni waterval en Hotsprings Moshi
Dag 11: Vertrek naar huis

Accommodaties

6 nachten – Hakuna Matata Boutique

2 nachten – Tulia Hotel

1 nachten – Migombani Campsite

1 nachten – Honey Badger Lodge

(Meer informatie over iedere accommodatie is terug te vinden in de onderstaande dagplanning)

Volledige dagplanning

Overnachting in Hakuna Matata Boutique Paje

Vandaag is de aankomst op Zanzibar en het plan is om hier rond half twaalf in de middag te landen! Onze gids wacht jullie op, voor een rit van 1,5 uur naar de accommodatie in ons favoriete dorpje; Paje.

Overnachting in Hakuna Matata Boutique Paje

Verken het dorp, loop over het strand naar één van de buurtdorpjes of plons lekker in de zee of het zwembad. Zanzibar is een tropische bestemming, waar de zee elk uur een prachtige andere kleur heeft en de mensen je vrolijk verwelkomen.

Het hotel ligt te midden van allemaal restaurants en lokale Afrikaanse barretjes. Op korte loopafstand, ligt een 24/7 supermarkt en een westerse apotheek.

In een van deze dagen hebben we voor jullie een excursie inclusief:

Kizimkazi Dolphin Tour en schildpaddengrot
Bij zonsopkomst vertrekt de boot richting de horizon op zoek naar de dolfijnen. Op de plek waar de dolfijnen zich bevinden, kan gezwommen worden, mits de omstandigheden dit toelaten. De tocht duurt ongeveer 30 à 40 minuten, waarna jullie vervolgens een klein uurtje met de dolfijnen spenderen en dan weer terugvaren. Aansluitend gaan jullie naar de Salaam Cave. Deze ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het vertrekpunt van de dolfijnen tour (Kizimkazi). De Salaam Cave is een grot welke in verbinding staat met de oceaan, waar men kan zwemmen tussen de zeeschildpadden.

Overnachting in Tulia Hotel Arusha

Deze dag worden jullie door onze gids opgehaald in Paje en naar het vliegveld van Zanzibar gebracht. Jullie vliegen in 1 á 1,5 uur naar Tanzania! Bij aankomst op het vaste land worden jullie door onze gids op het vaste land van het vliegveld naar de eerste accommodatie gebracht.

Overnachting in Migombani Campsite Mto wa Mbu

Vandaag staat de eerste safari op het programma! Na het ontbijt in de vroege ochtend, vertrekken jullie naar Tarangire National Park. Dit is een volle dag gamedrive, met tussenstops op de mooie uitzichtpunten. Tarangire National Park staat bekend om zijn baobabbomen, grote groepen olifanten en natuurlijk de Tarangire rivier.

 

Overnachting in Tulia Hotel Arusha

De Ngorongoro Krater, die bekend staat om zijn enorme dichtheid van dieren. Jullie rijden de adembenemende krater in en komen in een wereld van o.a. buffels, zebra’s, leeuwen, luipaarden en met een beetje geluk neushoorns. De Ngorongoro krater is de beste plek van Tanzania om de big 5 te spotten.

Overnachting in Honey Badger Lodge Moshi

Trek de wandelschoenen maar aan, vandaag staat er een rustige wandeling naar de Materuni waterval op het programma! De Materuni waterval is de hoogste waterval in het noorden van Tanzania en de wandeling ernaar toe is adembenemend. In de avond kan er een fietstocht worden gedaan in de omgeving, mocht hier vanuit jullie interesse in zijn.

Om 17:20 uur vertrekt het vliegtuig vanaf Kilimanjaro Airport.  Onze gids zal zorgen dat jullie op tijd aanwezig zijn op het vliegveld voor de reis terug naar huis.

Boekingsdata

Inclusief

Exclusief

Prijs