Reisvoorstel:
Arne + Maiorova

Tanzania & Zanzibar 19 dagen

kustlijn met kitesurfers in paje zanzibar

Activiteiten

Safariparken

Tarangire National Park
Ngorongoro Krater

Overige activiteiten

Materuni waterval
Moshi Hot Springs

Activiteiten Zanzibar

Reisoverzicht

Dag 1: Aankomst op Zanzibar
Dag 2 t/m 8: Verken de Oostkust + activiteiten
Dag 9: Vertrek naar het vaste land
Dag 10: Bezoek Tarangire – Gamedrive
Dag 11: Bezoek Ngorongoro krater – Gamedrive
Dag 12: Bezoek Materuni waterval en Hot spring Moshi
Dag 13: Vertrek naar Zanzibar
Dag 14 t/m 18: Verkennen Zanzibar (optionele activiteiten) 
Dag 15: Vertrek naar huis

Accommodaties

2 nachten – Tulia Hotel (Tanzania)

1 nacht – Migombani Campsite (Tanzania)

1 nacht – Honey Badger Lodge (Tanzania)

14 nachten – Hakuna Matata Boutique of Frangi Pwani Hotel (Zanzibar)

(Meer informatie over iedere accommodatie is terug te vinden in de onderstaande dagplanning)

Volledige dagplanning

Overnachting in Hakuna Matata Boutique / Frangi Pwani Hotel

Vandaag vliegen jullie naar Zanzibar! Eenmaal op Zanzibar aangekomen wacht onze gids jullie op, voor een rit van 1,5 uur naar de accommodatie in ons favoriete dorpje; Paje.

Overnachting in Hakuna Matata Boutique / Frangi Pwani Hotel

Verken het dorp, loop over het strand naar een van de buurtdorpjes of plons lekker in de zee of het zwembad. Zanzibar is een tropische bestemming, waar de zee elk uur een prachtige andere kleur heeft en de mensen je vrolijk verwelkomen. Het hotel ligt te midden van allemaal restaurants en lokale Afrikaanse barretjes. Op korte loopafstand ligt een 24/7 supermarkt en een westerse apotheek.

In een van deze dagen op Zanzibar hebben we voor jullie een excursie inclusief:

Dolfijnen tour Kizimkazi en zeeschildpadden grot

Bij zonsopkomst vertrekt de boot richting de horizon op zoek naar de dolfijnen. Op de plek waar de dolfijnen zich bevinden kan gezwommen worden, mits de omstandigheden dit toelaten. De tocht duurt ongeveer 30 à 40 minuten, waarna jullie vervolgens een klein uurtje met de dolfijnen spenderen en dan weer terugvaren. Aansluitend gaan jullie naar de Salaam Cave. Deze ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het vertrekpunt van de dolfijnen tour (Kizimkazi). De Salaam Cave is een grot welke in verbinding staat met de oceaan, waar men kan zwemmen tussen de zeeschildpadden.

Overnachting in Tulia Hotel Arusha

Onze gids brengt jullie vandaag met de taxi naar het vliegveld. Na een vlucht van 1,5 uur max. zijn jullie in het Noorden van Tanzania. Hier worden jullie weer door een gids opgehaald van het vliegveld. Dit is afhankelijk van jullie aankomsttijd. Vervolgens rijden jullie in ongeveer 1 uur naar de eerste accommodatie in Arusha.

Overnachting in Migombani Campsite Mto Wa Mbu

Vandaag staat de eerste safari op het programma! Na het ontbijt in de vroege ochtend, vertrekken jullie naar Tarangire National Park. Dit is een volle dag gamedrive, met tussenstops op de mooie uitzichtpunten. Tarangire National Park staat bekend om zijn baobabbomen, grote groepen olifanten en natuurlijk de Tarangire rivier.

Overnachting in Tulia Hotel Arusha

De Ngorongoro Krater, die bekend staat om zijn enorme dichtheid van dieren. Jullie rijden de adembenemende krater in en komen in een wereld van o.a. buffels, zebra’s, leeuwen, luipaarden en met een beetje geluk neushoorns. De Ngorongoro krater is de beste plek van Tanzania om de big 5 te spotten.

Overnachting in Honey Badger Lodge Moshi

Trek de wandelschoenen maar aan, vandaag staat er een wandeling naar de Materuni waterval op het programma! De Materuni waterval is de hoogste waterval in het noorden van Tanzania en de wandeling ernaar toe is adembenemend.

Overnachting in Hakuna Matata Boutique / Frangi Pwani Hotel

Vandaag vliegen jullie weer terug naar Zanzibar! Onze gids zal jullie ruim op tijd afzetten op het vliegveld voor een vlucht van ongeveer anderhalf uur maximaal. Op Zanzibar worden jullie weer door onze gids opgehaald en naar de accommodatie gebracht.

Overnachting in Hakuna Matata Boutique / Frangi Pwani Hotel

Verken naast Paje ook de rest van het eiland. Vanaf Paje ben je binnen 1 tot 2 uur op elke plek van het eiland. Kies voor het lokale vervoersmiddel (Dala Dala, een minibus met locals) om de hoofdstad te verkennen of ga met de taxi naar een van de vele mooie stranden.

Op onze website staan nog een aantal activiteiten. Deze kunnen extra toegevoegd worden aan deze reis, wanneer hier behoefte aan is. In dit voorstel hebben we voor één activiteit gekozen. Echter is er ruimte om meerdere activiteiten in te plannen. Dit is helemaal aan jullie.

Afhankelijk van de vluchttijd, worden jullie door onze gids naar het vliegveld van Zanzibar gebracht, voor de reis terug naar huis.

Boekingsdata

Inclusief

Exclusief

Prijs