Reisvoorstel:
Marco + Josette + Amber + Serjosja

Tanzania & Zanzibar 15 dagen

Activiteiten

Safariparken

Arusha National Park
Tarangire National Park
Ngorongoro Krater
Serengeti National Park
Lake Manyara National Park

Overige activiteiten

Luchtballonvaart Serengeti (2 uur)
Materuni waterval
Moshi Hot Springs
Fietstocht
Lokale tour

Activiteiten Zanzibar

Schildpaddengrot
Kizimkazi Dolphin Tour
Jozani forest
Lokale tour
Walvissen spotten 

Reisoverzicht

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport Tanzania
Dag 2: Bezoek Arusha National Park – Gamedrive en wandelsafari
Dag 3: Bezoek Tarangire National Park – Gamedrive
Dag 4: Reis van Karatu via de Ngorongoro-krater naar Serengeti National Park
Dag 5: Op zoek naar de migratie van wildebeesten in Serengeti – Gamedrive
Dag 6: Serengeti van bovenaf! – Gamedrive en luchtballonvaart
Dag 7: Reis van de Serengeti naar Ngorongoro
Dag 8: Lake Manyara National Park – Treetop walk + village tour
Dag 9: Bezoek Moshi Hot Springs en rijstvelden
Dag 10: Bezoek Materuni waterval en fietstocht
Dag 11: Vlucht naar Zanzibar
Dag 12: Dolfijnen tour Kizimkazi en zeeschildpadden grot
Dag 13: Bultrugwalvissen spotten
Dag 14: Jozani forest
Dag 15: Vertrek naar huis

Accommodaties

3 nachten – Tulia Hotel

2 nachten – Bougainvillea Lodge

3 nachten – Moyo Tented Camp

2 nachten – Honey Badger Lodge

4 nachten – Zula Zanzibar

(Meer informatie over iedere accomodatie is terug te vinden in de onderstaande dagplanning).

Volledige dagplanning

Airport pick up, overnachting in Tulia Hotel Arusha.

Deze dag worden jullie door een gids opgehaald van het vliegveld. Dit is afhankelijk van jullie aankomsttijd. Vervolgens rijden jullie in ongeveer 1 à 1,5 uur naar de eerste accommodatie in Arusha.

Overnachting in Tulia Hotel Arusha.

Vandaag staat de eerste safari op het programma! Tussen de bergen net buiten Arusha, ligt op ongeveer drie kwartier rijden, het dichtstbijzijnde safaripark. Door middel van een gamedrive door de mooiste stukken van het park, gaan jullie op zoek naar de plekken waar de dieren zich op dat moment bevinden.

Overnachting in Bougainvillea Karatu.

Na het ontbijt in de vroege ochtend, vertrekken jullie naar Tarangire National Park. Dit is een volle dag gamedrive, met tussenstops op de mooie uitzichtpunten. Tarangire National Park staat bekend om zijn baobabbomen, grote groepen olifanten en natuurlijk de Tarangire rivier.

Overnachting in Moyo Tented Camp Serengeti.

Vandaag is een reisdag van Karatu, via de Ngorongoro krater, naar de volgende bestemming. Namelijk de Serengeti! Wat deze dag zo mooi maakt, is de rit zelf van Ngorongoro naar de Serengeti. Dit gebied is Afrika wildlife in zijn puurste vorm. Vervolgens verblijven jullie de komende 3 nachten in de Serengeti op een toplocatie.

Overnachting in Moyo Tented Camp Serengeti.

Tijdens jullie verblijf is de grote migratie gaande in het gebied waar jullie verblijven. Onze gids zal de gamedrive in het teken zetten van de 100.000 trekkende gnoes en zebra’s. Daarnaast zullen jullie getuigen zijn van al het spektakel dat zich daar omheen afspeelt.

Overnachting in Moyo Tented Camp Serengeti

Deze dag wordt begonnen met een heerlijk ontbijt gevolgd door een twee uur durende luchtballonvaart. Een onvergetelijke ervaring laat jullie over de vlaktes gaan waar geen safariauto’s kunnen komen. De luchtballonvaart is inclusief certificaat. Na deze unieke ervaring, wordt de rest van de dag in het teken gezet van een gamedrive.

Overnachting in Bougainvillea Karatu.

Door middel van een gamedrive verlaten jullie de Serengeti en gaan op weg naar de Ngorongoro Krater, die bekend staat om zijn enorme dichtheid van dieren. Jullie rijden de adembenemende krater in en komen in een wereld van o.a. buffels, zebra’s, leeuwen, luipaarden en met een beetje geluk neushoorns. De Ngorongoro krater is de beste plek van Tanzania om de big 5 te spotten.

Overnachting in Tulia Hotel Arusha.

De dag wordt gestart met een gamedrive door Lake Manyara National Park en een Treetop walk in het park. Aansluitend een Maasai boma Mto Wa Mbu village tour, voordat jullie terugkeren naar Arusha.       

Overnachting in Honey Badger Lodge Kilimanjaro.

Moshi staat bekend als het charmante stadje aan de voet van de Kilimanjaro. Vandaag bezoeken jullie de warmwaterbronnen van Moshi, waarin gezwommen kan worden en maken jullie een lokale tour naar de rijstvelden. Jullie verblijven in Honey Badger Lodge welke bekend staat om zijn mooie uitzicht op de beroemde Kilimanjaro berg.

Overnachting in Honey Badger Lodge Kilimanjaro.

Trek de wandelschoenen maar aan, vandaag staat er een wandeling naar de Materuni waterval op het programma! De Materuni waterval is de hoogste waterval in het noorden van Tanzania en de wandeling ernaar toe is adembenemend. In de avond kan er een fietstocht worden gedaan in de omgeving.

Overnachting in Zula hotel Paje.          

Vandaag vliegen jullie naar Zanzibar! Onze gids zal jullie ruim op tijd afzetten op het vliegveld voor een vlucht van ongeveer anderhalf uur maximaal. Eenmaal op Zanzibar aangekomen wacht een andere gids jullie op, voor een rit van 1,5 uur naar de accommodatie in ons favoriete dorpje; Paje.

Overnachting in Zula hotel Paje           

Bij zonsopkomst vertrekt de boot richting de horizon op zoek naar de dolfijnen. Op de plek waar de dolfijnen zich bevinden, kan gezwommen worden, mits de omstandigheden dit toelaten. De tocht duurt ongeveer 30 à 40 minuten, waarna jullie vervolgens een klein uurtje met de dolfijnen spenderen en dan weer terugvaren. Aansluitend gaan jullie naar de Salaam Cave. Deze ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het vertrekpunt van de dolfijnen tour (Kizimkazi). De Salaam Cave is een grot welke in verbinding staat met de oceaan, waar men kan zwemmen tussen de zeeschildpadden.

Overnachting in Zula hotel Paje.

Deze dag staat in het teken van walvissen spotten. In de ochtend vertrekken jullie eerst naar Nungwi, de plek vanuit waar de jacht zal vertrekken. Met deze jacht gaan jullie vervolgens de zee op, op zoek naar deze adembenemende dieren.

Overnachting in Zula hotel Paje.

Jozani forest staat bekend om de rode Franjeapen, welke alleen voorkomen op Zanzibar. Met een gids verkennen jullie Jozani forest om apen, vogels en vlinders te spotten. Daarnaast is de grond er zeer vruchtbaar en groeien er veel planten met een genezende werking.

Afhankelijk van de vluchttijd, worden jullie door onze gids naar het vliegveld van Zanzibar gebracht, voor de reis terug naar huis.

Boekingsdata

Inclusief

Exclusief

Prijs