Groepsreis Zanzibar (40+ers)

Beleef de Grote migratie: 13 dagen Tanzania & Zanzibar

Ben je op zoek naar een unieke en onvergetelijke reiservaring? Ontdek de wonderen van Afrika met onze speciaal samengestelde groepsreizen voor 40-plussers. Onze avontuurlijke reis voert je door het adembenemende landschap van Tanzania tijdens de beroemde Grote Migratie. Ervaar de spectaculaire tocht van miljoenen wildebeesten en zebra’s die de Serengeti doorkruisen op zoek naar vers gras, begeleid door een indrukwekkende stoet van roofdieren.

Onze deskundige gidsen zullen je meenemen naar de beste uitkijkpunten en zorgen ervoor dat je dit natuurwonder van dichtbij kunt bewonderen. Sluit jouw reis in stijl af op het betoverende eiland Zanzibar, waar je kunt genieten van parelwitte stranden, turquoise wateren en de rijke cultuur van Stone Town. Deze combinatie van avontuur en ontspanning biedt jou de perfecte balans tussen opwinding en rust.

Of je nu een ervaren reiziger bent of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, onze groepsreizen voor 40-plussers zijn ontworpen om je een zorgeloze en verrijkende ervaring te bieden. Speciaal voor deze reis hebben wij onze beste accommodaties geselecteerd op basis van comfort, hoogwaardigheid en veiligheid. Sluit je aan bij een gelijkgestemde groep en creëer herinneringen die een leven lang meegaan. Ontdek de magie van Tanzania en de charme van Zanzibar met deze zeer unieke groepsreis.

Groepsreis 40+

te boeken vanaf 20 januari 2025
3299,- vanaf
  • €3999,- p.p. op basis van 1 persoon
  • €3499,- p.p. op basis van 2 personen
  • €3299,- p.p. op basis van 4 personen
Beschikbaar

Reisoverzicht

Dag 1: Aankomst in Kilimanjaro
Dag 2: Safari Tarangire National Park – Gamedrive
Dag 3: Safari Serengeti – Gamedrive
Dag 4: Safari Serengeti naar Ndutu regio – On route Gamedrive
Dag 5: Safari Serengeti – Gamedrive
Dag 6: Safari Ngorongoro krater – Gamedrive
Dag 7: Vlucht naar Zanzibar 
Dag 8: Zanzibar
Dag 9: Spice Farm & Stone Town
Dag 10: Zanzibar
Dag 11: Kizimkazi Dolphin Tour & Schildpaddengrot
Dag 12: Zanzibar
Dag 13: Vlucht naar huis

Activiteiten

Safariparken

Activiteiten Zanzibar

Schildpaddengrot
Stone Town
Spice Farm
Kizimkazi Dolphin Tour

Accommodaties

Tanzania

Tulia hotel (bekijk accommodatie) – 1 nacht 
Mojo tented Camp (bekijk accommodatie) – 1 nacht
Bougainvillea (bekijk accommodatie) – 2 nachten
Zebra tented Camp (bekijk accommodatie) – 2 nachten

(Alle bovenstaande accommodaties zijn op basis van vol pension)

Zanzibar

Frangi'pwani (Paje)

Frangi’Pwani ligt op een steenworp afstand van het strand. Het heeft een buitenzwembad, een tuin met terras en een restaurant met bar. De accommodatie biedt een 24-uursreceptie en gratis WiFi. De kamers van de accommodatie bieden uitzicht op het zwembad, hebben een eigen badkamer met een douche, zijn voorzien van airconditioning en een kluisje. Naast het zwembad is een mooi eetgedeelte, waar het ontbijt tussen de prachtige bomen en aapjes in de schaduw genuttigd kan worden. Frangi’Pwani wordt gerund door onze Nederlandse partner Marieke en Sara. 

Dagplanning

Overnachting Tulia Hotel, in Arusha

Bij aankomst in Tanzania, worden jullie door onze gids van het vliegveld naar de eerste accommodatie gebracht.

Afhankelijk van de aankomsttijd, kan er in het hotel nog gezwommen worden of een heerlijk drankje en hapje worden genuttigd.

Overnachting Bougainvillea

Vandaag staat de eerste safari op het programma! Na het ontbijt in de vroege ochtend, vertrekken jullie naar Tarangire National Park. Dit is een volle dag gamedrive, met tussenstops op de mooie uitzichtpunten. Tarangire National Park staat bekend om zijn baobabbomen, grote groepen olifanten en natuurlijk de Tarangire rivier. Na de gamedrive, heerlijk ontspannen in het zwembad bij de safari lodge. Een eigen luxe tented lodge met een ensuite badkamer, midden in de wildernis. Een weelde van comfort en luxe aanwezig, om heerlijk te genieten van Afrika.

Overnachting Mojo tented camp

Na het ontbijt starten jullie met onze gids voor een volle dag gamedrive door de Serengeti. Laat je meetrekken in de puurste vorm van safari, in het bekendste safaripark van de wereld.

Overnachting Zebra tented camp

De Ndutu-regio in Tanzania, gelegen in het zuidelijke Serengeti-ecosysteem, is beroemd om zijn seizoensgebonden zoutmeren en wilde dieren. Tijdens de jaarlijkse migratie trekt het enorme kuddes gnoes en zebra’s aan, samen met roofdieren zoals leeuwen. Het biedt toeristen spectaculaire natuur en dierenobservaties.

Overnachting Zebra tented camp

De laatste dag in de Serengeti.

Onze gids neemt jullie mee naar de mooiste plekken. Denk hierbij aan een nijlpaardenpoel, een leeuwenheuvel of omringt door 1000den zebra’s en gnoes.

Overnachting Bougainvillea

De Ngorongoro Krater, die bekend staat om zijn enorme dichtheid van dieren. Jullie rijden de adembenemende krater in en komen in een wereld van o.a. buffels, zebra’s, leeuwen, luipaarden en met een beetje geluk neushoorns. De Ngorongoro krater is de beste plek van Tanzania om de big 5 te spotten.

Play Video

Overnachting in Frangi Pwani Hotel

Onze partner op het vaste land, zorgt ervoor dat jullie weer op tijd op het vliegveld arriveren voor de terugvlucht naar Zanzibar. Hier wacht onze gids om jullie naar Paje te brengen.

Verblijf in Frangi Pwani een ideaal hotel met airco en generator. Bij stroomuitval op het eiland zijn onze gasten toch voorzien van elektriciteit.

Overnachting in Frangi Pwani Hotel

Het hotel ligt te midden van allemaal restaurants en lokale Afrikaanse barretjes. Op korte loopafstand, ligt een 24/7 supermarkt en een westerse apotheek.

Geniet van de veilige omgeving en loop lekker richting het strand of door het dorpje.

Overnachting in Frangi Pwani Hotel

In de ochtend door Stonetown struinen en in de middag wordt een bezoek gebracht aan een spicefarm, waar je kennis maakt met lokale en inheemse specerijen en gewassen.

Overnachting in Frangi Pwani Hotel

Verken het dorp, loop over het strand naar één van de buurtdorpjes of plons lekker in de zee of het zwembad. Zanzibar is een tropische bestemming, waar de zee elk uur een prachtige andere kleur heeft en de mensen je vrolijk verwelkomen.

Overnachting in Frangi Pwani Hotel

Onze gids haalt jullie vroeg in de ochtend rond 06.00 op, om te vertrekken naar de opstap plaats.

Bij zonsopkomst vertrekt de boot richting de horizon op zoek naar de dolfijnen. Op de plek waar de dolfijnen zich bevinden, kan gezwommen worden, mits de omstandigheden dit toelaten. De tocht duurt ongeveer 30 à 40 minuten, waarna jullie vervolgens een klein uurtje met de dolfijnen spenderen en dan weer terugvaren.

Aansluitend gaan jullie naar de Salaam Cave. Deze ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het vertrekpunt van de dolfijnen tour (Kizimkazi). De Salaam Cave is een grot welke in verbinding staat met de oceaan, waar men kan zwemmen tussen de zeeschildpadden.

Overnachting in Frangi Pwani Hotel

De laatste 24 uur zijn aangebroken. Geniet van jullie ontbijt onder palmbomen en maak er een bijzondere dag van. Treur niet, geniet van de momenten die jullie hebben gehad en zorg dat jullie de laatste uren goed spenderen. Spring nog één keer in de heerlijke zee of bezoek juist dat ene tentje waar jullie nog een keer zouden langsgaan.

Onze gids zorgt dat jullie ruim op tijd op de luchthaven arriveren voor de vlucht naar huis.

De Grote Migratie: Een natuurfenomeen als geen ander

De Grote Migratie is zonder twijfel het hoogtepunt van de Serengeti. Jaarlijks trekken meer dan 1,5 miljoen wildebeesten, samen met honderdduizenden zebra’s en gazellen, over de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti op zoek naar verse graslanden. Deze epische reis, aangedreven door de seizoensgebonden regens, is een circulair proces dat nooit eindigt en elk jaar opnieuw begint.

Migratie Serengeti kudde gnoes

Januari - Maart: Kalvingseizoen

De reis begint in het zuidelijke deel van de Serengeti en de aangrenzende Ngorongoro Conservation Area. In deze periode worden duizenden jonge wildebeesten geboren, vaak wel 8.000 per dag tijdens de piek. Dit kalvingseizoen biedt een spectaculaire kans om roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s te zien, die deze kwetsbare jongen als prooi beschouwen.

Zebra's en Gnoes tijdens de Migratie in de Serengeti

Serengeti National Park

Het Serengeti National Park, een UNESCO-werelderfgoed, beslaat bijna 15.000 vierkante kilometer en is een van de oudste en meest geliefde nationale parken ter wereld. Het park biedt een verbluffende diversiteit aan wilde dieren, waaronder de Big Five: leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten en buffels.

Ballonvaart over de Serengeti (optioneel)

Voor een werkelijk unieke ervaring kunt u een ballonvaart maken bij zonsopgang, zwevend over de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti. Vanuit de lucht krijgt u een ongeëvenaard perspectief op het landschap en de dieren beneden.

Luchtballonvaar over de Serengeti tijdens de nacht

Bezoek aan de Masai (optioneel)

De Masai zijn een van de meest bekende stammen in Oost-Afrika. Een bezoek aan een Masai-dorp biedt een fascinerend inzicht in hun traditionele manier van leven en rijke culturele erfgoed.

Masai Village in Tanzania

Meest gestelde vragen

Het park heeft een oppervlakte van 14.763 km2 en is het grootste nationale park van Tanzania. Naast het landschap, is de Serengeti ook bekend vanwege de grote concentratie aan dieren en de beroemde great migration (Grote Trek) welke hier plaatsvindt.

De Serengeti staat bekent om zijn grote hoeveelheden en diverse wilden diersoorten. Waaronder de Big Five: neushorens, leeuwen, olifanten, buffels en luipaarden. Daarnaast vind je veel andere iconische diersoorten zoals zebra’s, giraffen, cheeta’s of krokodillen.

Hoewel de Serengeti het hele jaar door een bezoek waard is, hangt de beste tijd af van wat u wilt zien. Voor de kalving is januari tot maart ideaal, terwijl de rivierovergangen het beste in juni tot augustus te zien zijn.

De beste tijd om Zanzibar te bezoeken is tijdens het droge seizoen, van juni tot oktober. Dit is de periode met de minste regenval en comfortabele temperaturen. Ook januari en februari zijn goede maanden, hoewel het iets warmer kan zijn.

Groepsreis 40+

te boeken vanaf 20 januari 2025
3299,- vanaf
  • €3999,- p.p. op basis van 1 persoon
  • €3499,- p.p. op basis van 2 personen
  • €3299,- p.p. op basis van 4 personen
Beschikbaar

Boekingsdata

Inclusief

Exclusief